Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2018

Прокуратура через суд вимагає привести у відповідність договір оренди землі під гаражним кооперативом

Харківська місцева прокуратура № 6 направила до господарського суду області позов про внесення змін до договору оренди землі під гаражним кооперативом в одному з селищ Харківського району.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев,  2 га землі кооператив отримав в оренду у 2010 році. На той час оцінка землі складала близько 1 млн. грн. За користування ділянкою орендар платив 5% від цієї суми.
 
У 2013 році селищна рада затвердила нову технічну документацію з нормативно-грошової оцінки земель. Вартість ділянки під гаражами зросла майже до 7 млн. грн., а відсоткова ставка орендної платні мала збільшитися до 10%.
 
Однак селищна рада до цього часу не переглянула умови договору оренди. Тому місцевий бюджет кілька років поспіль не доотримував кошти за користування ділянкою.
 
Так, у 2018 році кооператив задекларував 96 тис. грн., сплачених за користування землею, хоча за новими нормами мав заплатити майже  700 тис. грн.
 
У зв'язку з бездіяльністю посадовців селищної ради прокуратура звернулася до суду з вимогою внести необхідні зміни до договору оренди.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2747