Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2019

Підозрюваному у розбещенні 9–річної дівчинки у Куп’янську висунуто нові обвинувачення

Прокуратура затвердила обвинувачення у виготовленні та розповсюдженні дитячої порнографії й розбещенні малолітніх (ч. 4 ст. 301,  ч. 2 ст. 156 КК України) 67-річному мешканцю м. Куп’янська.

Як розповів заступник керівника Ізюмської місцевої прокуратури Олександр Михалік, чоловікові також інкримінується незаконне позбавлення волі малолітньої та ще один епізод розбещення (ч. 2 ст. 146, ч 2 ст. 156  КК України). Це провадження вже слухається в Куп’янському міськрайонному суді.
 
Нагадаємо, підозрюваного затримали у червні минулого року. За даними слідства, пенсіонер розбещував 9-річну дівчинку.
 
Дитина виховувалася у родині зі скрутним матеріальним становищем, тому чоловік легко налагодив із нею дружні стосунки, купляючи дівчинці продукти. Користуючись довірою малолітньої, він неодноразово запрошував її до себе в гості під приводом перегляду мультфільмів та можливості пограти у комп'ютерні ігри. Під час одного з таких візитів зловмисник також вчинив розпусні дії стосовно дитини. Після цього, щоб дівчинка нічого не розповіла дорослим, він зачинив її у підсобному приміщенні котельні, де працював майстром. Без їжі та можливості справити фізичні потреби дитина перебувала під замком кілька годин. При цьому увесь час, який дівчинка провела у руках збоченця, її шукала матір. Про зникнення дитини жінка повідомила правоохоронців, які і знайшли дитину.
 
Як з’ясувало слідство, раніше чоловік розбещував також старшу сестру потерпілої. Окрім того, він займався виготовленням та розповсюдженням дитячої порнографії. З цією метою зловмисник під різними приводами запрошував до себе малолітніх дівчаток із малозабезпечених сімей та фотографував їх оголеними. Ці фото підозрюваний зберігав у власному комп’ютері та розповсюджував за гроші. Наразі встановлено як мінімум 3 дитини, які стали жертвами збоченця, та близько 30 епізодів злочинних дій шодо заборонених «фотосесій».
 
Слід зазначити, що пенсіонер уже мав судимість за вчинення розпусних дій стосовно неповнолітніх. Наразі на вимогу прокуратури він перебуває під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3142