Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2019

На Харківщині фермери понад 15 років самовільно користувалися 49 га землі. Прокуратура через суд повернула ділянку державі

Господарський суд області задовольнив позовні вимоги прокуратури про повернення державі з незаконного користування сільськогосподарських земель вартістю майже 1,7 млн грн.

Як розповів заступник керівника Первомайської місцевої прокуратури Костянтин Щербак, йдеться про 49 га землі на території Павлівської сільської ради Кегичівського району.
 
Зазначену територію у 1994 році отримала в постійне користування  місцева мешканка для створення фермерського господарства. Жінка отримала державний акт на ділянку, а засновниками господарства виступили її чоловік та донька. На землях родина вирощувала зернові та олійні культури.
 
У 2002 році власниця земель померла. Відповідно до вимог законодавства з цього моменту припинялася дія держакту і ділянку мали повернути державі. Однак родичі померлої жінки продовжували використовувати землю без жодних правовстановлюючих документів.
 
З метою повернення земель державі, як того вимагає закон, прокуратура звернулася до суду. Наразі позовні вимоги прокурора задоволені в повному обсязі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2101