Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2019

Прокуратура у суді відстояла повернення державі лісових угідь вартістю майже 900 тис. грн.

Краснокутський районний суд області задовольнив 3 позовні заяви прокуратури щодо повернення державі незаконно наданих у приватну власність ділянок лісу вартістю майже 900 тис. грн.

Як розповів заступник керівника Дергачівської місцевої прокуратури Юрій Ковальов, 3 ділянки лісу загальною площею майже 1 га у Краснокутському районі області протягом 2009-2011 рр. отримали у власність троє громадян. Землі виділялися для житлового будівництва та ведення особистого селянського господарства. Однак зазначені території  належать до земель лісового фонду. Вони знаходилися в постійному користуванні ДП «Гутянське лісове господарство» і були вилучені без згоди власника. Передача у приватні руки земель лісового фонду суперечить вимогам чинного законодавства.
 
У зв’язку з цим прокуратура направила до суду позовні заяви про визнання незаконними та скасування відповідних рішень органів місцевої влади, визнання недійсними державних актів, скасування державної реєстрації ділянок та повернення лісових угідь державі.
 
Прес-служба прокураури Харківської області

кількість переглядів: 2430