Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2019

У прокуратурі підбили підсумки роботи за півроку та окреслили пріоритети (фото)

25 липня в прокуратурі області відбулася оперативна нарада під головуванням прокурора Харківської області Юрія Данильченка за підсумками роботи у першому півріччі  2019 року.

 
Відкриваючи нараду, прокурор області наголосив, що минулі півроку органи прокуратури Харківської області, як і в цілому прокурорська система, працювали у соціально-економічних та політичних умовах, які вимагали ініціативного оперативного втручання прокурорів в питання додержання законності в регіоні.


 
«Загалом за ці півроку органами прокуратури області вжитий комплекс заходів, спрямованих на забезпечення ефективної реалізації передбачених законом функцій та завдань, зміцнення законності, посилення захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави. Так, поступово уповільнюються темпи зростання рівня злочинності, зокрема зменшилася  кількість тяжких тілесних ушкоджень, злочинів проти власності, безпеки руху, незаконного позбавлення волі, зменшився рівень злочинності серед неповнолітніх та рецидивної злочинності», - відзначив Ю. Данильченко.
 
 
Прокурори також ефективно застосовували представницькі повноваження на захист інтересів держави. Судами відкриті провадження за позовами на загальну суму 802 млн. грн. За прокурорського втручання у власність держави та територіальних громад повернуто земельні ділянки загальною площею 207 га, а також майно загальною площею 3 тис. кв.м вартістю 23,9 млн. грн.

Окрім того, результативними були заходи реагування на порушення законодавства у сфері ювенальної юстиції. Протягом півріччя не допущено фактів безпідставного притягнення неповнолітніх до кримінальної відповідальності, на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства пред’явлено 37 позовів на загальну суму 3,3 млн. грн., розпочато 7 кримінальних проваджень.
 
 
Активною є позиція щодо оскарження незаконних судових рішень в апеляційному порядку, рівень апеляційного реагування в регіоні становить 95,6%.

Разом з тим прокурор області зауважив, що існуючі нагальні проблеми потребують подальшої активізації як роботи на прокурорському напрямку, так і скоординованої діяльності усіх силових структур регіону.
 
 
«Минулого тижня відбулася робоча нарада під головуванням Президента України за участю керівників правоохоронних органів Харківщини, на якій обговорено стан протидії злочинам у сфері охорони довкілля, передусім, пов’язаним із незаконною порубкою дерев на території області. Звертаю увагу, шо питання охорони довкілля було і залишається одним з пріоритетних напрямів роботи та потребує постійного контролю з боку правоохоронних органів», - підкреслив Ю. Данильченко.
 
 
За підсумками оперативної наради були визначені конкретні заходи,  спрямовані на зміцнення законності в регіоні.


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2168