Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2019

Прокуратура затвердила обвинувачення водію, що скоїв п’яну ДТП і намагався підкупити патрульних (фото)

Харківська місцева прокуратура № 4 направила до суду обвинувальний акт стосовно 64-річного чоловіка за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі).

Як розповів перший заступник керівника місцевої прокуратури Андрій Сапсай, 27 липня цього року обвинувачений за кермом автомобіля Mitsubishi в’їхав в припарковану автівку по пр. Ювілейному в м. Харкові.
 
 
На місце ДТП прибули працівники патрульної поліції. Під час з’ясування усіх обставин події виявилося, що винуватець аварії був у стані алкогольного сп’яніння.  При цьому чоловік усіляко намагався уникнути відповідальності за скоєне. Для того, щоб поліцейські не складали протоколів, він намагався їх підкупити. Водій пропонував патрульним 300 дол. неправомірної вигоди.
 
 
Правоохоронці попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за подібні дії, однак він ще завзятіше став пропонувати їм гроші. Оскільки нетверезий водій не реагував на ці зауваження, поліцейські були вимушені повідомити про кримінальне правопорушення до диспетчерського пункту «102».
 
 
Санкція статті передбачає штраф у розмірі до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, обмеження волі від 2 до 4 років або позбавлення волі на той самий термін.
 
Довідково:
 
За фактом дорожньо-транспортної пригоди стосовно обвинуваченого складені відповідні протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 124, 130 КУпАП.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2272