Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

Хулігани, що побили пасажира потягу та ледь не розтрощили вагон, отримали вироки

Вироком Ізюмського міськрайонного суду області двох 20-річних чоловіків засуджено за хуліганство в приміському електропоїзді (ч. 2 ст. 296 КК України). Одному із засуджених інкримінували також грабіж (ч. 2 ст. 186 КК України).

За інформацією начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, хулігана-грабіжника засудили до 5,5 років позбавлення волі (з урахуванням частини невідбутого покарання за попередньою судимістю). Його товаришу, який раніше до відповідальності не притягувався та має на утриманні родину, присудили 4 роки позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки.
 
 
Обставини справи:
 
Наприкінці березня нетверезі друзі їхали  електричкою з м. Ізюма до м. Балаклеї. Щоб розважитися, вони  стали чіплятися до інших пасажирів.
 
Так, одному з попутників засуджені почали ставити питання на кшталт, звідки він, кого знає, чи знайомий з місцевими «авторитетами». Пасажир не підтримав розмови. Тоді хулігани накинулися на «неговіркого» чоловіка з кулаками. Під час бійки в нього випав мобільний, який один із засуджених забрав  собі та відмовився повертати.
 
Жертві вдалося втекти від нападників до тамбуру, зачинивши двері вагону. Тоді один з друзів-хуліганів схопив порожню пляшку з-під шампанського та став щосили бити нею у вікно тамбура.
 
Від подальшого «з’ясування стосунків» потерпілого врятувало лише те, що поїзд прибув на залізничну станцію. Там він вийшов на перон і звернувся за допомогою. Після чого зухвалих пасажирів одразу затримали правоохоронці.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2383