Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2019

Співробітника харківського університету викрили в отриманні неправомірної вигоди від іноземної студентки (фото)

Харківська місцева прокуратура № 2 спільно зі співробітниками УСБУ в області та слідчими поліції викрили в отриманні неправомірної вигоди директора центру по роботі з іноземними учнями одного з вищих навчальних закладів Харкова.

«Як встановило слідство, 26-річний співробітник університету отримав від студентки з Марокко 1 тис. дол. Четвертокурсниця не склала сесію і мала бути відрахована з вишу.  Директор центру за грошову винагороду обіцяв дівчині закрити академічну заборгованість та не вживати заходів щодо її відрахування  та подальшої депортації з країни», - розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков.
 
За попередніми даними, освітянин діяв через посередника – 26-річного громадянина Іраку.
 
В рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 на території університету проведенні обшуки, під час яких виявлені та вилучені кошти, отримані фігурантами внаслідок вчинення кримінального правопорушення, а також окремі документи.
 
Співробітника університету та його посередника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру, а також про обрання запобіжних заходів.
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2293