Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2019

Прокуратура затвердила обвинувачення трьом жінкам, що спустошили банківський рахунок небіжчиці на 300 тис. грн.

Харківська місцева прокуратура № 5 затвердила обвинувачення трьом особам, що незаконно заволоділи коштами з банківського рахунку померлої жінки.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Дмитро Казак, усі обвинувачені – жінки віком від 31  від до 59 років.
 
За даними слідства, план незаконного збагачення вигадала працівниця одного з банків.
 
Жінка дізналася про смерть клієнтки, що мала значну суму на банківському рахунку. Зловмисниця вирішила заволодіти грошима небіжчиці.
 
Для цього вона самостійно (без ініціативи клієнта) перерахувала кошти з одного рахунку померлої на інший для подальшого обготівкування. Однак одразу довести задумане до кінця їй не вдалося. «Оборудки» підлеглої помітило керівництво фінансової установи й жінку звільнили з роботи.
 
Проте обвинувачена не полишила спроб заволодіти чужими грошима. Вона підмовила начальницю одного з відділень незаконно зняти кошти з рахунку покійної.
 
Для цього спільниці «розіграли» цілу схему. За розробленим планом до фінустанови прийшла родичка екс-робітниці. Жінка представилася ім’ям померлої клієнтки та написала заяву про видачу готівки з рахунку. Начальниця відділення свідомо проігнорувала  процедури ідентифікації та верифікації й оформила необхідні документи на видачу коштів.
 
Таким чином зловмисниці незаконно заволоділи грошима з рахунку на суму понад 300 тис. грн.
 
Наразі усі троє жінок перебувають під домашнім арештом. Обвинувальний акт направлено до Комінтернівського районного суду м. Харкова. Максимальна санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.
 
Довідково:

31-річній начальниці й 37-річній екс-співробітниці банку інкримінується шахрайство, зловживання повноваженнями та службове підроблення (ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 366 КК України).
59-річній жінці, що видавала себе за померлу клієнтку фінустанови, - шахрайство, підроблення документів та їх використання (ч. 3 ст. 190, ч. 3, 4 ст. 358, КК України).
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2383