Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2019

На Харківщині директор ТОВ підозрюється у розтраті понад 9 мільйонів гривень

Прокуратура Харківської області забезпечує процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, що розслідується слідчими ГУНП Харківської області, за фактами заволодіння майном у великих розмірах  директором ТОВ та службової недбалості головного інженера філії ГПУ «Шебелинкагазвидобування» .

Як повідомив прокурор Харківської області Олександр Фільчаков, встановлено що між філією Газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування»  АТ  «Укргазвидобування»   та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про надання послуг з вивозу та утилізації відходів буріння та договір про надання послуг з вивозу та утилізації відходів буріння на свердловині № 185 Мелихівського ГКР на загальну суму 9 045 472,80 грн.
 
Згідно висновків судово-економічної експертизи встановлено, що утилізація відходів буріння на відповідній свердловині за договорами документально не підтверджується. Та на рахунок ТОВ необґрунтовано  перераховано грошові кошти у сумі понад 9 мільйонів гривень
 
На теперішній час директору ТОВ прокуратурою Харківської області повідомлено про підозру у розтраті державного майна в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненої за попередньою змовою групою осіб ( ч. 5 ст. 191 КК України). Також головному інженеру філії ГПУ «Шебелинкагазвидобування»  повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 ККУ України).
 
Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним.
 
Оперативний супровід у вказаному кримінальному провадженні здійснює УСБУ в Харківській області та УЗЕ в Харківській області ДЗЕ НП України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 3083