Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2019

Оголошено підозру працівнику поліції, який відкрив стрільбу в харківському метро

Прокуратурою Харківської області спільно зі слідчими теруправління ДБР, розташованого в м. Полтаві повідомлено про підозру поліцейському сектору патрульної поліції відділу поліції в метрополітені ГУНП в Харківській області за фактом замаху на вбивство працівників правоохоронних органів у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків (ст. 348 КК України).

Як повідомив начальник управління прокуратури Іван Тарасов, 12 листопада цього року працівник поліції метрополітену ніс службу по охороні громадського порядку на станції  метро «Наукова». Близько 2 години ночі поліціянт повідомив чергову частину, що на станції він начебто побачив сторонніх осіб і йому потрібна допомога. Після отримання цієї інформації, на місце виїхали наряд патрульної поліції «ТОР» та  керівники сектору  відділу поліції в метрополітені.
 
Поліцейський замкнувся в кімнаті поліції на станції та поводив себе неадекватно. Він відчинив двері кімнати після спілкування з іншими працівниками поліції та направився до балкону. А потім здійснив декілька пострілів з табельної вогнепальної зброї у бік колег та був затриманий спецпідрозділом «ТОР» УПП у Харківській області.
 
Під час стрілянини та  затримання  поліціянта ніхто не постраждав.
 
Працівник поліції був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання про обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосування заходу забезпечення - відсторонення від посади.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти  років або довічне позбавлення волі.
 
Досудове розслідування триває.
          
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3234