Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2019

На Харківщині лісничий вимагав гроші та незаконно продавав деревину

Прокуратурою Харківської області спільно зі слідчими територіального управління ДБР у м. Полтава та УСБУ в Харківській області викрито службову особу, яка намагалася незаконно збагатитися.

Як розповів прокурор Харківської області Олександр Фільчаков, лісничий Петрівського лісництва ДП «Ізюмське лісове господарство» вимагав понад 20 тис. гривень за реалізацію деревини без складання відповідних супровідних документів.

Реалізучи деревину, лісничий незаконно знімав бірки вже з проданої деревини, а потім знову їх використовував.

Так, на початку листопада 2019 року лісничий отримав 12 тисяч грн. за продаж лісопродукції.

14 листопада під час проведення контролю за вчиненням злочину (негласних слідчо-розшукових дій), після отримання лісничим неправомірної вигоди, його було затримано в порядку ст.208 КПК України.

Наразі лісничому планується пред’явлення підозри за ч.3 ст. 368 КК України (Одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), вручення клопотання про відсторонення від посади, а також обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадуємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області
 
 

кількість переглядів: 3189