Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2019

Прокуратура Харківської області пред’явила 8 позовних заяв щодо повернення у власність держави земель природно-заповідного фонду

Прокуратура Харківської області, займаючи принципову та послідовну позицію, продовжує роботу у напрямку повернення державі незаконно відчужених особо цінних земель під об’єктом природно-заповідного фонду національний природний парк «Гомільшанські ліси».

Як повідомив заступник прокурора області Володимир Анушкевич,  після реєстрації 15.11.2019 року відповідного кримінального провадження на цьому тижні пред’явлено 8 позовних заяв до Зміївського районного суду Харківської області в інтересах держави в особі Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Державного агентства лісових ресурсів України, Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, Національного природного парку «Гомільшанські ліси» до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області та фізичних осіб, які є власниками земельних ділянок.

Предметом позову є визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, якими вказаним фізичним особам надано дозволи на розроблення та затверджено проекти землеустрою зі зміною цільового призначення земельних ділянок, а також безоплатно передано їх у приватну власність фізичних осіб.

Основною позовною вимогою є повернення у власність держави земель природно-заповідного фонду площею 14 га задля відновлення цілісності національного парку.

Довідково: відповідно до п. г ч. 4 ст. 84 ЗК України до земель державної власності, які не можуть передаватись у приватну власність, належать землі під об’єктами природно-заповідного фонду, історико-культурного та оздоровчого призначення, що мають особливу екологічну, оздоровчу, наукову, естетичну та історико-культурну цінність, якщо інше не передбачено законом.

Робота на вказаному напрямку триває.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 2930