Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2019

Взято під варту двох керівників виправних колоній Харкова та підприємця, яких викрили на злочинній схемі з продажу продуктів, що постачались до колоній

На вимогу прокуратури Октябрський районний суд м. Полтави обрав для підозрюваних у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364 КК України) запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Заступнику начальника однієї з виправних колоній м. Харкова обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави у розмірі 284 308 гривень. Іншому заступнику начальника однієї з виправних колоній м. Харкова обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави у розмірі 245 888 гривень.
 
Крім того, арешт з альтернативою внесення застави у розмірі 530 196 гривень суд призначив для  підприємця, який здійснював покупку продуктів у чотирьох державних виправних колоній області та надалі перепродував їх за більш вигідними цінами.
 
Наразі застави не внесено та підозрювані перебувають у СІЗО.
 
Нагадаємо, як повідомляв прокурор області Олександр Фільчаков, упродовж 2019 року посадовці державних установ виконання покарань області з метою особистого збагачення налагодили незаконну схему продажу продуктів харчування, які постачаються Міністерством юстиції України для харчування засуджених. Посадовці здійснювали реалізацію м’яса та риби, підробляючи документи та списуючи продукти, як начебто вже витрачені для приготування їжі.
 
За попередніми даними, внаслідок вказаних злочинів, державі завдано збитків понад 500 тис. гривень.
 
26 листопада цього року двох керівників державних виправних колоній затримали при спробі реалізації наступної партії продуктів. Також затримали  вказаного підприємця.
 
Затриманим службовим особам Північно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
 
Підприємцю повідомлено про підозру  за ч. 5 ст. 27 ч.2 ст. 364 КК України (пособництво у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
 
Досудове розслідування триває.
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3829