Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2019

Керівники колоній крали продукти в ув’язнених та перепродавали: у справі з’явились нові підозри (ВІДЕО, ФОТО)

Прокуратурою області повідомлено про підозру ще двом посадовцям: начальнику однієї з установ виконання покарань за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість) та завідуючій складом виправної установи за ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем).

Як раніше  повідомляв прокурор області Олександр Фільчаков, упродовж 2019 року посадовці державних установ виконання покарань області з метою особистого збагачення налагодили незаконну схему продажу продуктів харчування, які постачаються Міністерством юстиції України для харчування засуджених. Посадовці здійснювали реалізацію м’яса та риби, підробляючи документи та списуючи продукти, як начебто вже витрачені для приготування їжі.

За попередніми даними внаслідок вказаних злочинів державі завдано збитків понад 500 тис. гривень.

26 листопада цього року двох керівників державних виправних колоній затримали при спробі реалізації наступної партії продуктів. Також затримали приватного підприємця, який за попередньою змовою  з посадовцями сприяв продажу цих продуктів.

Затриманим службовим особам було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави.

Підприємцю було повідомлено про підозру  за ч. 5 ст. 27 ч.2 ст. 364 ККУ України (пособництво у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та обрано запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів вищезазначеним службовим особам та відсторонення їх від займаних посад.
   
Досудове розслідування триває.
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4054