Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2020

Фермер в обхід торгів орендував земельну ділянку вартістю понад 4 млн грн: прокуратура у суді вимагає повернення землі у держвласність

Харківська місцева прокуратура №6 направила до Харківського районного суду області позовну заяву про повернення з незаконної оренди у власність держави землі вартістю понад 4 млн грн.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев, у  2015 році наказами Головного управління Держгеокадастру у Харківській області фізичній особі, з метою ведення фермерського господарства, передано в оренду дві земельні ділянки площею 24 га та 10 га за межами населеного пункту на території Харківського району. Однак земельну ділянку площею 10 га передано без проведення передбачених чинним законодавством торгів. Законодавством передбачено можливість отримання в оренду з метою ведення фермерського господарства однією особою земельної ділянки без участі у торгах лише одноразово. Вказане право реалізовано фермером при отриманні земельної ділянки площею 24 га.

Оціночна вартість земельної ділянки, якою незаконно користується фермер, становить  понад 4 млн. грн.

З метою повернення 10 га землі державі прокуратура звернулася до суду з вимогами про визнання наказу незаконним, визнання договору оренди недійсним, скасування його державної реєстрації та повернення земельної ділянки у відання держави.
 
Наразі позов перебуває на розгляді.
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2886