Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2020

Повідомлено про підозру директору ТОВ, який заволодів державними коштами на суму понад 6,5 млн грн

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області директору ТОВ, який привласнив понад 6,5 млн грн, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК Україния (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

За інформацією прокурора області Олександра Фільчакова, встановлено, що під час ремонту окремих ділянок автомобільної дороги Дергачі–П'ятихатки Дергачівського району Харківської області директор товариства з обмеженою відповідальністю, зловживаючи службовим становищем, вніс до довідки про вартість виконаних робіт та акту прийомки виконаних робіт завідомо неправдиві дані і заволодів бюджетними коштами, отриманими в якості оплати за обсяги та вартість матеріалів та робіт, які фактично виконані не були. Сума матеріальної шкоди, спричиненої державним інтересам в особі Служби автомобільних доріг у Харківській області, складає понад 6,5 млн грн.

23 січня 2020 року вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК  України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

Якщо вину директора ТОВ буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2423