Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2020

Вкрав тепло майже на 110 тис. грн: приватний підприємець постане перед судом

Харківська місцева прокуратура №5 направила до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який викрадав теплову енергію шляхом її самовільного використання (ч. 1 ст. 188-1 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Олексія Лесенка, приватний підприємець з жовтня 2016 року до квітня 2018 року використовував обладнаний у підвалі трубопровід, який дозволяє споживати теплову енергію поза приладами обліку, для опалення нежитлової будівлі. При цьому він не подавав заявку на підключення його до системи опалення КП «Харківські теплові мережі» в опалювальні сезони 2016-2017, 2017-2018 років, у зв’язку з чим вважався абонентом, який не отримує теплопостачання.

Одночасно з цим вказаний підприємець здавав в оренду вказану одноповерхову нежитлову будівлю і надавав орендареві-банку документи для оплати комунальних послуг, в тому числі послуг теплопостачання. Орендар, не знаючи нічого про хитрість орендодавця, сумлінно перерахував на його користь грошові кошти на суму майже 110 тис. грн. Підприємець у свою чергу мав їх сплатити постачальнику — КП «Харківські теплові мережі», але замість цього обернув на свою користь.

До Червонозаводського районного суду направлено обвинувальний акт стосовно вказаного підприємця за ч. 1 ст. 188-1 КК України (викрадення теплової енергії шляхом її самовільного використання).

Юридичну особу КП «Харківські теплові мережі» визнано потерпілою у даному кримінальному провадженні, вирішується питання щодо цивільного позову для відшкодування завданих збитків. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді  штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2692