Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2020

Директор ТОВ, який «нажився» на ремонті лікарні на 194 тис. грн, постане перед судом

Харківською місцевою прокуратурою № 2 направлено до суду обвинувальний акт стосовно службової особи, яка заволоділа чужим майном у великих розмірах, зловживаючи службовим становищем (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Едуарда Новікова, встановлено, що 41-річний директор товариства з обмеженою відповідальністю досяг домовленості про виконання капітального ремонту фасаду будівлі КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня № 27».

Вказаний чоловік склав завідомо неправдиві офіційні документи, завищивши обсяги виконаних робіт за договором підряду.  Це призвело до необґрунтованого перерахування бюджетних грошових коштів. Сума матеріальної шкоди, завданої КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня № 27», складає понад 194 тис. грн.

Харківською місцевою прокуратурою № 2 направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора ТОВ у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах; складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (службове підроблення).

Вказаній особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2534