Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2020

Збитки від вирубки лісу майже на 10,5 млн грн: ще чотирьом особам повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області ще чотирьом особам, причетним до вирубування дерев на ввіреній їм території, повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як повідомлялось раніше, в ході досудового розслідування встановлено, що на території ДП «Жовтневе лісове господарство» здійснювалась незаконна порубка лісу.

Чотирьом особам — двом майстрам лісу, старшому майстру лісу та лісничому — повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Одному з майстрів лісу суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та відсторонив від посади. Питання щодо обрання запобіжного заходу іншим трьом особам на цей час вирішується.

Крім того, раніше ще двом майстрам лісу ДП «Жовтневе лісове господарство» повідомлено про підозру у вчиненні цього ж злочину — службової недбалості. Одному з них суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а іншому — у вигляді особистого зобов’язання.

Загальна сума збитків, завданих державі через вирубку понад 750 дерев 6 вказаними особами, складає майже 10,5 млн грн.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід здійснює УСБУ в Харківській області.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2616