Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2020

Шановні мешканці міста Харкова й області!

Пандемія гострої респіраторної хвороби COVID-19 охопила більшість країн світу, Україна не є виключенням.

На сьогодні Харків офіційно залишається безпечним містом від указаної пандемії.

Керівництвом держави протягом останніх днів вжито комплекс заходів упереджувального характеру, направлених на запобігання поширення на території держави інфекційної хвороби, які визначені в постановах Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020 та № 215 від 16.03.2020.

Зокрема, заходи стосуються заборони відвідування закладів освіти, проведення всіх масових заходів, роботи закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, суб’єктів господарювання з торговельного та побутового обслуговування населення. Введено мораторій та обмеження на пасажирські перевезення.

Окремо з 17.03.2020 до 03.04.2020 заборонено перевезення пасажирів метрополітенами міст Києва, Харкова, Дніпра.

Одним із заходів превентивного характеру є забезпечення керівниками місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ й організацій можливості позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – роботи в режимі реального часу через Інтернет за місцем мешкання громадян.

Указані заходи, в разі їхнього належного виконання, є реальним та дієвим механізмом з попередження розповсюдження світової пандемії тяжкої хвороби, а також залишення регіону безпечним для всіх його мешканців.

Звертаємось до усіх посадових осіб органів місцевої державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, фізичних осіб–підприємців з вимогою неухильного дотримання встановлених державою обмежень. У разі їхнього невиконання органи прокуратури будуть оперативно реагувати стосовно кожної службової особи, в тому числі заходами кримінально-правового характеру.

Наша спільна мета – максимально захистити населення регіону від тяжкої інфекційної хвороби.

кількість переглядів: 1820