Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2020

10 років за ґратами: суд виніс вирок крадію, який напав на літню жінку

За принципової позиції Харківської місцевої прокуратури №3 судом доведено вину 44-річного харків’янина та засуджено за вчинення крадіжки, розбою та викрадення офіційного документа, поєднаним з проникненням у житло, до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 357 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Руслана Скуратовича, встановлено, що крадій протягом 2017-2018 років, виламуючи двері металевим ломом, проникав до житла потерпілих та викрадав техніку, ювелірні вироби та інші цінні речі. Загальна сума матеріальних збитків, завданих зловмисником, складає понад 70 тис. грн.

Крім того, в березні 2018 року засуджений скоїв розбійний напад на жінку похилого віку. Вважаючи, що у квартирі нікого немає, чоловік скористався ломом та виламав двері. Побачивши, що жінка знаходиться вдома, злочинець наніс їй удар в область голови металевим ломом, після чого здійснив спробу зникнути з місця скоєння злочину. Проте його затримали співробітники поліції.

26 березня 2020 року вказаного чоловіка визнано винним за ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 357 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, вчинена повторно, напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров`я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаний із проникненням у житло, викрадення офіційного документу).

Рішення суду першої інстанції набере законної сили після сплину строків на апеляційне оскарження.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2284