Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

Власнику підприємства, який самовільно зайняв земельну ділянку, повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 1 повідомлено про підозру власнику приватного підприємства у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її власнику).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, встановлено, що власник приватного підприємства, маючи право власності на будівлю, самовільно зайняв ще й прилягаючу до цієї споруди територію — земельну ділянку, яка перебуває у комунальній власності. Навколо вказаної земельної ділянки незаконно встановлено паркан та шлагбаум, чим обмежено вільне пересування інших громадян вказаною територією.

За попередніми даними, сума збитків, завданих територіальній громаді в особі Харківської міської ради, становить 326 тис. грн.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців. Питання про обрання запобіжного заходу вирішується.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2070