Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2020

Обгорілий труп жінки у колекторі: підозрювані причетні до ще одного вбивства, яке було приховано працівниками поліції

Новобаварський відділ Харківської місцевої прокуратури №2 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за п. п. 4, 6, 12, 13 ч.2 ст.115, ч.4 ст.187, ч.2 ст. 342 КК України (умисне вбивство, опір працівникові правоохоронного органу, розбій). 

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Владислава Грюка, під час проведення слідчих дій у кримінальному провадженні за фактом вбивства 25-річної жінки у Новобаварському районі міста Харкова двоє підозрюваних зізналися, що у листопаді 2013 року на березі річки Уди поблизу залізничної станції «Нова Баварія» вони вбили 46-річного харків’янина.
 
Довідково: 29 лютого 2020 року 27-річний харків’янин та 30-річний мешканець селища Пісочин Харківського району позбавили життя 25-річну жінку, перерізавши їй горло. Аби приховати злочин, зловмисники сховали тіло загиблої  у колекторній трубі біля річки Уди та  підпалили його. Після скоєння злочину чоловіки заволоділи мобільним телефоном жінки. Через деякий час правоохоронці затримали зловмисників.
 
У ході проведення досудового розслідування було виявлено укритий особливо тяжкий злочин з боку працівників слідчого відділу Новобаварського відділу поліції ГУНП в Харківській області, що мав місце ще в листопаді 2013 року.
 
Так, в провадженні СВ Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області перебували матеріали кримінального провадження, внесені до ЄРДР за ч.1 ст.115 КК України, за фактом природної смерті невстановленого чоловіка, виявленого у листопаді 2013 року в річці Уди.
 
Працівниками поліції в порушення вимог ст. ст. 2, 9, 28 КПК України, а саме щодо повного всебічного та неупередженого дослідження обставин вчиненого кримінального правопорушення, було винесено постанову про закриття кримінального провадження на підставі п. 2 ч.1 ст. 284 КПК України у зв’язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення.
 
Встановлено, що причетною до вчиненого кримінального правопорушення виявилась група осіб – 27-річний харків’янин та 30-річний мешканець селища Пісочин.
 
Наразі вказаним зловмисникам повідомлено про підозру за п. п. 4, 12 ч. 2 ст.115 КК України (вбивство за попередньою змовою групою осіб та з особливою жорстокістю).
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом 6 частини другої цієї статті.
 
Місцевою прокуратурою скасовано постанову слідчого про закриття кримінального провадження, правову кваліфікацію змінено з природної смерті на умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб та з особливою жорстокістю, про що внесені відповідні відомості до ЄРДР.
 
Крім того, прокуратурою Харківської області за фактом службової недбалості співробітників СВ Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області внесені відомості до ЄРДР за ч.1 ст. 367 КК України.
 
На даний час досудове розслідування триває.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3226