Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2020

Понад 2,7 млн грн збитків державі: начальнику дільниці «Харківської дистанції захисних лісонасаджень» повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Нововодолазького відділу Первомайської місцевої прокуратури повідомлено про підозру начальнику однієї з виробничих дільниць виробничого підрозділу «Харківська дистанція захисних лісонасаджень» регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Українська залізниця» за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За інформацією прокурора Харківської області Олександра Фільчакова, у період з січня по червень 2019 року службовець неналежно виконав свої службові обов’язки: неналежно проводив перевірки стану охорони лісу та не повідомляв керівництву дистанції про факти незаконних рубок на ввіреній йому ділянці.
 
Через відповідні дії службовця невстановлені особи здійснили незаконну порубку понад 240 дерев на території захисних лісонасаджень виробничої дільниці виробничого підрозділу «Харківська дистанція захисних лісонасаджень» регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Українська залізниця». Таким чином, дії службовця завдали державі збитків на суму понад 2,7 млн грн, що є тяжкими наслідками.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2393