Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2020

Смертельна гра у футбол: у справі з’явилась нова підозрювана

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру начальниці дільниці комунального підприємства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 119, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 275 КК України (вбивство неповнолітнього через необережність, підбурювання іншого співучасника до порушення під час будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації споруд, особою, яка зобов’язана дотримуватись таких правил).

За інформацією начальника відділу прокуратури Харківської області Євгена Соколова, у ході досудового розслідування встановлено, що начальниця дільниці комунального підприємства з обслуговування житлового містечка модульного типу надала вказівку працівникам ТОВ, які виконували роботи з будівництва спортивного майданчика, не закріплювати на ґрунті ворота для міні-футболу. У подальшому, влітку 2016 року, вказана службовиця надала вказівку підлеглим працівникам комунального підприємства, які проводили роботи з ремонту спортивного майданчика, занести ворота на його територію та також не закріплювати їх на ґрунті, через що металева конструкція часто переверталась верхньою балкою донизу.

Внаслідок недбалого ставлення до організації використання спортивного майданчика під час гри у футбол загинув підліток.

Питання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту наразі вирішується.

Підозрюваній загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: як повідомлялось раніше, повідомлено про підозру депутату Харківської міської ради VII скликання, який є директором комунального підприємства, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Йому обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Крім того, обвинувальний акт стосовно директора товариства, яке виступало виконавцем будівельних робіт, за ч. 2 ст. 275 КК України (порушення правил, що стосуються безпечної експлуатації споруд, що спричинило загибель підлітка) направлено до Комінтернівського районного суду м. Харкова для розгляду по суті.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2785