Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2020

Прокуратура оскаржила тендер на закупівлю автотранспортних послуг вартістю понад 1,6 млн грн

Лозівською місцевою прокуратурою подано до суду позовну заяву про визнання недійсним рішення тендерного комітету та визнання недійсним договору про закупівлю автотранспортних послуг з нерегулярних пасажирських перевезень.

Як розповів керівник Лозівської місцевої прокуратури Ігор Білодід, вивченням даних електронної системи «РroZorro» встановлено, що замовником – Лозівською міською радою Харківської області – опубліковано оголошення про проведення відкритих торгів, за яким передбачено закупівлю замовником автотранспортних послуг з нерегулярних пасажирських перевезень з очікуваною вартістю закупівлі 1 646 960 грн.
 
Вивченням законності проведення відкритих торгів та укладення договору встановлені істотні порушення вимог законодавства. А саме договір щодо нерегулярних пасажирських перевезень укладено з комунальним підприємством, яке прямо підпорядковується Лозівській міській раді.
 
Порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» завдають шкоди територіальній громаді у вигляді незаконних витрат коштів, унеможливлює раціональне та ефективне використання місцевих коштів і здатне спричинити істотної шкоди інтересам територіальної громади.
 
На даний час договір про закупівлю послуг продовжує виконуватись, що призводить до неправомірного витрачання коштів місцевого бюджету. У зв’язку з чим прокуратура звернулась з відповідним позовом до суду.
 
Наразі судовий розгляд триває.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 2257