Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2020

Голова фермерського господарства, який намагався незаконно отримати в оренду земельні ділянки вартістю понад 700 тис. грн, постане перед судом

За погодженням з Лозівською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно голови фермерського господарства за фактом використання завідомо підробленого документа та замаху на зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364-1 КК України).

Як повідомив заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури Дмитро Нєстєров, у ході досудового розслідування встановлено, що в серпні 2019 року голова фермерського господарства намагався незаконно отримати в оренду земельні ділянки, які належать Лозівській місцевій об’єднаній територіальній громаді. Використовуючи завідомо підроблені оригінали документів, а саме накази та договори оренди земельних ділянок з ГУ Держгеокадастру у Харківській області, він подав їх до державного реєстратора, на чому його й викрито. Загальна вартість ділянок площею близько 26 га складає понад 700 тис. грн.

Таким чином, завдяки вжитим прокуратурою заходам попереджено незаконне відчуження земель Лозівської міської об’єднаної територіальної громади.

Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2338