Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2020

Суд задовольнив позов прокуратури про стягнення 150 тис. грн з ТОВ, якими незаконно заволодів керівник підприємства під час ремонту сільського клубу

Господарським судом Харківської області задоволено позовну заяву Харківської місцевої прокуратури №3, подану в інтересах держави в особі однієї з сільських рад Балаклійського району Харківської області, про стягнення з ТОВ понад 150 тис. грн, якими незаконно заволодів директор вказаного підприємства.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Руслана Скуратовича, у ході досудового розслідування встановлено, що між ТОВ в особі його керівника та сільською радою Балаклійського району Харківської області укладено договори щодо проведення капітального ремонту сільського клубу. Фінансування вказаних робіт передбачалося та здійснювалося за рахунок коштів бюджету.
 
Підприємець, здійснюючи протягом 2019 року підрядні роботи відповідно до зазначених договорів, заволодів понад 150 тис. грн бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт сільського клубу. Керівник ТОВ вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо недостовірні відомості, завищивши обсяги виконаних робіт та використаних матеріалів.

Місцева прокуратура звернулась до господарського суду з позовною заявою в інтересах держави в особі сільської ради про стягнення з ТОВ вказаної суми коштів, яку наразі задоволено.

Довідково: нагадаємо, за процесуального керівництва місцевої прокуратури повідомлено про підозру вказаному керівнику ТОВ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (розтрата грошових коштів з районного бюджету за попередньою змовою з іншими особами, службове підроблення офіційного документа та видача підробленого документа). Обвинувальний акт стосовно вказаної особи скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1912