Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2020

У Харкові державного виконавця викрито на хабарі

Харківська місцева прокуратура №1 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомила керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, встановлено, що державний виконавець одного з відділів Державної виконавчої служби в Харківській області вимагав у громадянина грошові кошти у якості неправомірної вигоди за зняття обмежень у вигляді тимчасового обмеження у праві виїзду з України у виконавчому провадженні щодо стягнення аліментів. За таку «послугу» посадовець зажадав 30 тис. грн.
 
Грошові кошти державний виконавець отримав двома частинами, першу – 15 тис. грн шляхом перерахування на картковий рахунок.
 
Відразу після отримання на картку другої частини неправомірної вигоди в сумі 15 тис. грн чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
На даний час вирішується питання щодо повідомлення про підозру фігуранту корупційних дій та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює слідчий відділ Шевченківського відділу поліції ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід здійснює УСБУ в Харківській області.
На даний час досудове розслідування триває.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1896