Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2020

Засуджено чоловіка, який серед вулиці безпричинно побив літнього чоловіка

Харківською місцевою прокуратурою №5 в суді підтримано публічне обвинувачення та визнано судом винним 34-річного мешканця м. Харкова за ч. 1 ст. 296 КК України (Хуліганство).

Вироком Комінтернівського районного суду м. Харкова чоловіка засуджено до покарання у вигляді двох років та одного місяця обмеження волі в умовах виправного центру.
 
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко, у середині січня цього року соціальні мережі сколихнуло відео очевидця, який, проходячи вдень по вулиці Плеханівській міста Харкова, побачив, як молодик, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, б’є ногами лежачого на землі літнього чоловіка. Незважаючи на зауваження автора відео та інших перехожих, чоловік продовжував свої протиправні дії. Припинили вказані хуліганські дії лише працівники поліції, які були викликані на місце небайдужими особами.
 
Зловмисником виявився 34-річний мешканець м. Харкова, який вже притягувався до кримінальної відповідальності у 2019 році.
 
Завдяки принциповій позиції процесуального керівника у кримінальному провадженні зібрано ряд беззаперечних доказів вини чоловіка у скоєному.
 
Під час судового розгляду обвинувального акту правопорушник повністю визнав свою провину у скоєному. Однак, враховуючи суспільний резонанс події та наявність попередньої судимості, судом підтримана позиція прокурора щодо обрання міри покарання порушнику у вигляді двох років та одного місяця обмеження волі в умовах виправного центру.
 
Вирок суду набрав законної сили.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1975