Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2020

Вирок винесено: чоловіка, який поранив ножем співробітника поліції та захопив заручницю, заґратовано на 11 років

Прокуратурою Харківської області підтримано публічне обвинувачення та Фрунзенським районним судом м. Харкова визнано винним чоловіка у захопленні заручника та посяганні на життя працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 147, ст. 348 КК України) та засуджено до 11 років позбавлення волі.

Як раніше повідомлялось, у Немишлянському районі м. Харкова чоловік напав на жінку, яка, відвівши дитину в дитячий садок, поверталася додому. Невідомий приставив ніж до її горла та сказав, що бере в заручниці.
 
Свідками стали перехожі, які, побачивши це, викликали поліцію. Співробітники поліції відреагували та прибули на місце події.
 
Чоловік заявив, що негайно хоче побачити свого знайомого та може обміняти на нього заручницю. Начальник сектору  карного розшуку районного відділу поліції, щоб звільнити жінку, запропонував себе в якості обміну, на що зловмисник погодився.
 
Працівник карного розшуку, прораховуючи план затримання, намагався заспокоїти чоловіка та запропонував йому запалити. Коли зловмисник відволікся, аби підпалити цигарку, поліцейський спробував затримати зловмисника, але злодій встиг вдарити його ножем в область шиї.
 
Наразі поліцейський вже одужав та повернувся до виконання своїх службових обов’язків.
 
Під час судового слідства підсудний визнав вину та розкаявся у скоєному.
 
Довідково: вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.


 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2682