Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2020

Державній реєстраторці, яка незаконно зареєструвала право власності на майно вартістю майже 3 млн грн, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 3 повідомлено про підозру державній реєстраторці у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 КК України (зловживання своїми повноваженнями суб’єктом державної реєстрації прав з метою отримання неправомірної вигоди для іншої особи, вчинене повторно, що спричинило тяжкі наслідки).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Руслана Скуратовича,  під час досудового розслідування встановлено, що 18 та 19 лютого 2019 року  державний реєстратор незаконно зареєструвала та внесла до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно записи про  перехід права власності на  дві житлові квартири, розташовані у м. Харкові,  незважаючи на накладений судом арешт на вказане майно та всупереч «Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень» і чинному законодавству.

Загальна вартість вказаних приміщень складає майже 3 млн грн.

Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2160