Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2020

12 тис. грн в місяць за розміщення дитячого розважального майданчику: на хабарі затримано посадовця адміністрації Холодногірського району (ФОТО)

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням).

Досудовим розслідуванням встановлено, що до правоохоронних органів звернувся громадянин з інформацією про те, що начальник одного з відділів адміністрації Холодногірського району м. Харкова вимагає грошові кошти за надання дозвільних документів з тимчасового розміщення дитячого розважального комплексу на території Холодногірського району міста. За кожний об’єкт посадовець хотів щомісяця отримувати 6 тис. грн та загалом 12 тис. грн в місяць.
 
Правоохоронці затримали посадовця під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 12 тис. грн в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі затриманому фігуранту готується повідомлення про підозру та вручення клопотання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Оперативний супровід у вказаному кримінальному провадженні здійснює Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.
 
Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2527