Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2020

Ексслідчий Нацполіції, викритий на хабарі за непритягнення до кримінальної відповідальності, постане перед судом (ФОТО)

За погодженням з прокуратурою області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно вже колишнього слідчого поліції одного з відділів поліції ГУНП Харківської області  за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням).

Як повідомляв начальник управління прокуратури Іван Тарасов, встановлено, що працівник поліції вимагав у громадянина 6 тис. доларів США. За гроші він обіцяв не притягувати людину до кримінальної відповідальності та закрити кримінальне провадження.
 
1 грудня 2019 року на одній із вулиць міста Харкова слідчого поліції затримали на «гарячому» – під час отримання від громадянина частини неправомірної  вигоди у розмірі 75 тис. грн.
 
Вказане кримінальне провадження розслідувало територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід здійснювало УСБУ в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2142