Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2020

Провідний інженер КП, який вимагав 55 тис. грн хабара за відключення квартири від централізованого опалення та встановлення автономного, постане перед судом (ФОТО)

За погодженням з Харківською місцевою прокуратурою №2 до суду скеровано обвинувальний акт стосовно провідного інженера КП «Харківські теплові мережі» за  ч. 3 ст. 369-2  КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Едуарда Новікова, у ході досудового розслідування встановлено, що провідний інженер КП «Харківські теплові мережі» вимагав неправомірну вигоду у розмірі 55 тис. грн за підготовку та безперешкодне узгодження технічної документації щодо відключення житлової квартири від мереж централізованого опалення, з подальшим встановленням автономного опалення.
 
4 лютого 2020 року вказаного інженера затримали на «гарячому» у його службовому кабінеті під час одержання частини неправомірної  вигоди у розмірі 20 тис. грн з озвучених 55 тис. грн.
 
Вказане кримінальне провадження розслідував СВ Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснював ГВ БКОЗ УСБУ в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2185