Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2020

Зухвале хуліганство: патрульному поліцейському повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури області повідомлено про підозру патрульному поліцейському у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб).

За інформацію начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, у ході досудового розслідування встановлено, що в липні 2019 року патрульний поліцейський відпочивав зі своїм знайомим на території готельного комплексу, розташованого в Немишлянському районі м. Харкова. Чоловіки знаходились у стані алкогольного сп’яніння. Вони почули, як дві жінки спілкуються з представником власників закладу, скаржачись на неякісне обслуговування банкету. Щоб уникнути конфліктної ситуації, зазначений чоловік повідомив, що відвідувачі можуть звернутися до нього наступного дня з метою врегулювання всіх питань, та попрямував до ресторанної зали.

Патрульний та його знайомий кинулися на представника власників ресторану та почали наносити йому удари по різним частинам тіла, супроводжуючи побиття нецензурною лайкою.

Почувши галас, до входу вийшла дружина потерпілого. Вона намагалась відтягнути свого чоловіка від нападників, проте вони не реагували на зауваження та продовжували вчиняти злочинні дії навіть тоді, коли їхня жертва вже лежала на землі. Потерпілий усе ж таки знайшов у собі сили, підвівся та почав відходити до приміщення ресторану, проте нападники знову кинулися на нього.

У результаті бійки, яка тривала упродовж 30 хвилин, потерпілому спричинено легкі тілесні ушкодження.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтава, оперативний супровід — ХУ ДВБ НП України.

Питання щодо обрання запобіжного заходу вирішується.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2781