Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2020

Утримували чоловіка в заручниках та вимагали 20 тис. доларів США: викрито групу осіб (ФОТО)

Лозівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 146 КК України (вимагання, за попередньою змовою групою осіб, незаконне позбавлення волі за попередньою змовою групою осіб).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Ігоря Білодіда, у ході досудового розслідування встановлено, що група осіб викрала та незаконно позбавила волі 39-річного мешканця Харківської області. Чоловіки вимагали від батька заручника 20 тис. доларів США за звільнення його сина та не вчинення насильства стосовно нього.

23 липня при передачі вказаної суми коштів в с. Гоптівка Дергачівського району Харківської області трьох зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України, а заручника звільнено.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Лозівського ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — УСР у Харківській області ДСР НП України та УКР ГУНП в Харківській області.

Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Встановлюється коло інших осіб, причетних до скоєння вказаного злочину.
 
 
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3092