Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2020

Прокуратура вимагає скасувати рішення Харківської міської ради про закупівлю зелених насаджень на суму понад 19 млн грн

Харківською місцевою прокуратурою № 3 до господарського суду Харківської області скеровано позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення ХМР, а також визнання недійсним договору про закупівлю робіт на суму понад 19 млн грн.

Як повідомила заступник керівника місцевої прокуратури Наталія Коваленко, за результатами моніторингу електронної системи публічних закупівель «Prozorro» встановлено, що одним із департаментів Харківської міської ради, тобто замовником, протягом поточного року проведено процедуру закупівлі (відкриті торги) щодо посадки нових дерев та інших зелених насаджень на території саду ім. Т.Г. Шевченка. Джерелом фінансування є кошти місцевого бюджету.

Рішенням замовника переможцем визнано комунальне підприємство (підрядника), яке підпорядковується вказаному департаменту ХМР. З підприємством укладено договір про закупівлю робіт на загальну суму понад 19 млн грн.

Встановлено, що вказану закупівлю проведено з порушенням вимог ст. ст. 1, 5, 17, 31 Закону України «Про публічні закупівлі», оскільки замовник та підрядник є пов’язаними особами. Це і стало підставою для направлення відповідного позову до суду.

Наразі триває судовий розгляд.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2537