Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2020

Корупція в органах поліції: затримано начальника сектору ГУНП (ФОТО)

Харківська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво за фактом отримання неправомірної вигоди начальником сектору ГУНП в області (ч. 3 ст. 368 КК України) та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, начальник одного з секторів ГУНП в області пропонував своїм колегам, які звільняються з органів Національної поліції, вирішити питання, пов’язані з отриманням соціальних виплат у зв’язку з втратою працездатності. Зазначений службовець обіцяв посприяти у проходженні медико-соціальної експертної комісії, оформленні інвалідності та прискореному отриманні виплат за грошову винагороду.

2 листопада 2020 року начальника сектору ГУНП в області затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання ним 10 тис. грн за оформлення пенсії одному з поліцейських.

Наразі вирішується питання про повідомлення зазначеному службовцю про підозру та обрання запобіжного заходу. Крім того, вирішується питання щодо повідомлення про підозру співробітнику поліції, який надав неправомірну вигоду.

Тривають обшуки та інші першочергові слідчі дії.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтава, оперативний супровід — Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
 
 
 
 
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2450