Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2020

Корупційний злочин: начальник одного з відділів податкової підозрюється в одержанні неправомірної вигоди (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику одного з відділів ГУ ДФС України в Харківській області за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, начальник одного з оперативних відділів Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області вимагав від фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду в розмірі 100 тис. грн щомісячно. Податківець обіцяв не перешкоджати господарській діяльності підприємця, а саме не вживати відповідних оперативних заходів щодо нього.

Правоохоронці задокументували два епізоди одержання неправомірної вигоди на загальну суму 170 тис. грн.

У ході обшуку, проведеного 17 листопада 2020 року за місцем мешкання підозрюваного, вилучено грошові кошти та документи.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване в м. Полтаві, оперативний супровід — УСБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2897