Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2020

Незаконне заволодіння майже 800 тис. грн бюджетних коштів — директору ТОВ повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 5 повідомлено про підозру директору ТОВ за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах і повторно (ч. 3, ч. 5 ст. 191 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко, у ході досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2019 року одна з державних організацій Державного агентства резерву України провела відкриті торги з капітального та поточного ремонтів покрівлі приміщень. З ТОВ, визнаним переможцем торгів, укладено два договори підряду.

Директор ТОВ, будучи службовою особою, достовірно знаючи, що обсяги фактично виконаних ТОВ вказаних робіт не відповідають обсягам, визначеним договорами підряду, проектно–кошторисній документації та актам виконаних робіт до них, завищив обсяг фактично виконаних робіт. Таким чином він заволодів бюджетними коштами на загальну суму майже 800 тис. грн.

Досудове розслідування здійснює слідчий відділ Слобідського відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України та Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1910