Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2021

530 тис. грн збитків і службова недбалість — сільському голові повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Лозівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру одному з колишніх сільських голів Барвінківського району Харківської області за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Ігор Білодід, досудовим розслідуванням встановлено, що в серпні 2018 року між сільською радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо реконструкції системи водопостачання на території Барвінківського району.

Незважаючи на те, що договірні зобов’язання виконано частково, підрядник склав та підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, усвідомлюючи при цьому, що в документах вказано завідомо недостовірну інформацію. Вартість робіт завищено на понад 530 тис. грн.

У свою чергу сільський голова, не переконавшись у достовірності внесених відомостей щодо обсягу фактично виконаних робіт та їх відповідності проєктно-кошторисній документації, підписав та скріпив печаткою сільської ради відповідні акти. На підставі цього на рахунок ТОВ надлишково перераховано понад 530 тис. грн, чим завдано збитків на вказану суму.

Досудове розслідування триває.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Барвінківського відділення поліції Балаклійського відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2183