Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2021

Вимагання та одержання 22 тис. грн неправомірної вигоди — посадовцю повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Дергачівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру завідувачу одного з секторів Управління Державного агентства рибного господарства у Харківській області за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, досудовим розслідуванням встановлено, що завідувач одного з секторів Управління Державного агентства рибного господарства у Харківській області вимагав від підприємця неправомірну вигоду у розмірі 22 тис. грн. за  підготовку та безперешкодне узгодження документів щодо зариблення ставків, а також невжиття заходів правового реагування в сфері використання водних біоресурсів у режимі рибогосподарської експлуатації водного об’єкту.

5 січня 2021 року зазначеного посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України під час одержання останньої частини неправомірної вигоди в розмірі 5 тис. грн. Вказану суму коштів вилучено.

Крім того, в ході обшуку, проведеного за місцем мешкання посадовця,  вилучено частину грошових коштів, які він отримав від підприємця протягом жовтня–листопада 2020 року.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює слідчий відділ Дергачівського відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Головний відділ «К» Управління СБ України в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2003