Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2021

Фейкові мінування адміністративних будівель Харкова — підозрюваному обрано запобіжний захід (ФОТО)

Ухвалою слідчого судді Київського районного суду м. Харкова обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 567 500 грн чоловіку, який підозрюється у завідомо неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян, вчиненому повторно (чч. 1, 2 ст. 259 КК України).

Як раніше повідомляв керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков, у ході досудового розслідування встановлено, що 1 березня цього року надійшло повідомлення про замінування Господарського суду, розташованого в м. Харків, Майдан Свободи, 5, а також будівлі Апеляційного суду, який знаходиться за адресою м. Харків, вул. Героїв Небесної Сотні, 36.

У ході проведення оперативних заходів встановлено особу чоловіка, який вчинив зазначені кримінальні правопорушення.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру за чч. 1, 2 ст. 259 КК України.

Досудове розслідування проводять слідчі Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління Служби безпеки України в Харківській області та слідчі Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 





Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1797