Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2021

Прокуратура в апеляційній інстанції домоглася повернення приміщень вартістю 29 млн грн у відання держави

Східним апеляційним господарським судом задоволено апеляційну скаргу обласної прокуратури про визнання недійсним цільового аукціону, за результатом проведення якого відчужено майно державного підприємства балансовою вартістю 29 млн грн у рахунок погашення податкового боргу в сумі 3,5 млн грн.

Встановлено, що в результаті проведеного цільового аукціону відчужено майно державного підприємства, а саме приміщення площею 3,4 тис. кв. м, розташовані по вул. Пушкінській у м. Харків. Однак реалізація спірного майна здійснювалась за відсутності погодження Міністерства енергетики України. Зокрема, Міністерством зазначалось, що в результаті вищевказаної реалізації державне підприємство втратить приміщення, та робочі місця для працівників. Це, у свою чергу, позбавить підприємство можливості виконувати замовлення та проєктно-вишукувальні роботи.

Крім того, Головному управлінню ДФС у Харківській області надано дозвіл на погашення суми податкового боргу перед державним бюджетом України у розмірі, що в 5 разів менша, ніж вартість проданого на аукціоні майна, що є порушенням норм Податкового кодексу.

Вказані обставини стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду. Рішенням господарського суду Харківської області відмовлено Міністерству енергетики України у задоволенні позову про визнання недійсним цільового аукціону. На вказане рішення прокурором направлено апеляційну скаргу до Східного апеляційного господарського суду, яку задоволено у повному обсязі: рішення суду першої інстанції скасовано, позов Міністерства енергетики України задоволено в повному обсязі, аукціон з продажу спірного майна визнано недійсним.

Рішення набрало законної сили.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1468