Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2021

Прокуратура вимагає повернути територіальній громаді землю вартістю понад 180 млн грн

Шевченківською окружною прокуратурою м. Харкова до Господарського суду Харківської області подано позовні заяви до Харківської міської ради та товариства з обмеженою відповідальністю про визнання незаконними та скасування відповідних рішень ради, визнання недійсними договорів оренди землі та повернення Харківській міській раді земельних ділянок площею 4,5 га.

Як розповів керівник окружної прокуратури Аміл Омаров, встановлено, що рішенням Харківської міської ради надано в оренду земельні ділянки товариству з обмеженою відповідальністю для будівництва житлового комплексу, розташовані на березі річки Харків у районі Журавлівського гідропарку. Ринкова вартість зазначених ділянок складає понад 180 млн грн.

Однак вказані землі надано в оренду поза обов’язковою процедурою проведення земельних торгів, що є порушенням норм чинного законодавства. Територіальна громада м. Харкова позбулась права використовувати їх найбільш ефективно та отримати найвищу плату за користування ними. Це і стало підставою для направлення відповідного позову до суду.

Наразі відкрито провадження у справі.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1865