Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2021

Заволодів бюджетними коштами на загальну суму майже 800 тис. грн – судитимуть директора ТОВ (ФОТО)

Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженною відповідальністю за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами, шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що державною організацією на території Харківської області наприкінці 2019 року проведено відкриті торги з капітального та поточного ремонтів покрівлі приміщень. За наслідком торгів визнано переможцем одне з товариств з обмеженою відповідальністю.

У подальшому між замовником та ТОВ укладено два договори відповідно до яких підрядник забезпечує виконання робіт згідно з  кошторисної документації та у встановлений строк.

Надалі директор ТОВ шляхом зловживання своїм службовим становищем, достовірно знаючи, що обсяги фактично виконаних ТОВ вказаних робіт не відповідають обсягам, визначеним за укладеними із замовником договорами підряду, проектно – кошторисній документації та актам виконаних робіт до них, завищив обсяг фактично виконаних робіт, заволодівши бюджетними коштами на загальну суму майже 800 тис. грн, завдавши тим самим замовнику майнової шкоди на вказану суму. 

Досудове розслідування проводили співробітники СВ Слобідського ВП ГУНП в Харківській області за оперативним супроводом співробітниками УСБУ в Харківській області.

Крім того, прокуратурою заявлено цивільний позов в межах кримінального провадження до директора ТОВ про стягнення суми завданих бюджету збитків.

Максимальна санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2296