Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

Одержання неправомірної вигоди за надання дозволу на використання надр — колишній сільский голова відповідатиме перед законом (ФОТО)

Красноградською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови однієї із сільських рад Сахновщинського району Харківської області за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Дмитро Нестєров, у ході досудового розслідування встановлено, що у вересні 2020 року до голови однієї із сільських рад Сахновщинського району Харківської області звернувся громадянин з питанням щодо надання дозволу на використання надр, а саме піску, який міститься в кар’єрі, розташованому на території зазначеного району.

За надання вказаного дозволу голова сільської ради вимагав 10 тис. грн. Передача неправомірної вигоди здійснювалась двома траншами — 3 тис. грн і 7 тис. грн відповідно.

Досудове розслідування проводили слідчі відділення поліції №1 Красноградського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід здійснювали співробітники Управління СБ України в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
 
 


Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2083