Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2021

Привіз наркотики до Харкова та одразу був затриманий — чоловіка засуджено на 5 років

За підтримання публічного обвинувачення Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова Ленінський районний суд м. Харкова від 09.04.2021 визнав винним чоловіка за фактом незаконного придбання, зберігання та перевезення наркотичних засобів в особливо великих розмірах без мети збуту (ч. 3 ст. 309 КК України ) та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Досудовим розслідування було встановлено, що чоловік 1964 року народження, на початку грудня 2020 року, перебуваючи у м. Одеса на ринку «7-й кілометр», у невстановлених осіб придбав наркотики з метою подальшого особистого вживання без мети збуту.

Того ж дня незаконно перевіз до м. Києва, де в орендованій ним кімнаті гуртожитку розділив наркотики на частини, одну з яких помістив до полімерного пакунку, а іншу розподілив до двадцяти п`яти паперових згортків.

17.12.2020, помістивши вищевказані наркотичні засоби до своєї сумки із особистими речами, чоловік приїхав до м. Харкова, зайшовши до станції  метро «Південний вокзал», де у вестибюлі на його сумку відреагував службовий собака.

На запитання правоохоронців під час встановлення особи, чи має він при собі речі, виключені з цивільного обігу, чоловік повідомив про наявність у нього наркотичного засобу «героїн» та «канабіс», які були вилучені під час слідчих дій.

Надалі чоловіка було затримано в порядку ст.208 КК України.

На дослідження вилучені об`єкти, згідно висновку експерта є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – героїном, загальна маса складає: 18,500 г, маса героїну складає 11,711 г, та особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом, масою 169,608 г.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1887